Akcie OKST VU 2014

Aktualizácia 9. júla 2017 • kstvuherce@gmail.com

8. 2. 2014 - Maškarný a Brezovská 15ka

       Keďže nám tohto roku Perinbabka snehu nedopriala, musela sa Brezovská 15-ka zaobísť bez neho. Všetci pretekári nechali svoje bežky odpočívať doma a bežalo sa „nasucho“. Sucho teda vôbec nebolo, pretekári si totiž museli na trati dávať veľký pozor na šmykľavé blatové úseky trate, ktorá sa tiahla po brezovských lúkach. Vmužskej kategorií si zmeralo sily celkom 8 pretekárov. Svoj tituz z predošlých rokov si obhájil Tonko Beliansky, druhý skončil Dominik Dzian a tretí Patrik Kuna. V ženskej kategórií sa na štart postavili len 3 ženy, z ktorých prvé miesto si vybojovala Hanka Kováčová, druhé Zlatka Mikušová a tretie Vlasta Svrčková. Tento rok sa detská kategória tešila veľkej účasti až siedmych pretekárov a pretekáriek. Na prvom mieste sa umiestnil Ondrík Kováč, na druhom Terezka Svrčková a na treťom Viktória Kováčová. Po preteku sa veľkej obľube tešil tradičný Brezovský guláš.

1

1

1

1

Text a foto: Hanka Kováčová

 Je január, čas fašiangov a veselíc. My, uhereckí turisti sa opäť stretávame na Brezovej aby sme sa skvelo zabavili už na dvanástom ročníku Brezovského karnevalu.
Sobotné ráno nevyzeralo najružovejšie...aj keď sa zdalo, že bude celý deň pršať, nebolo to tak. Na naše prekvapenie len čo sme vyšli na Brezovú, mraky sa rozpustili a vykuklo slniečko. S úsmevom nás vítali teta Anička, ujo Števo a strýco Peter, ktorý prišli na chatu už v piatok.
Promenáda bola plánovaná o 11 hodine. Síce s malým meškaním, ale predsa začala. Do spevu a do tanca nám už tradične hrala harmonika. Tento rok prišli obzvlášť pekné masky, ako napríklad: dedinčania, múmia, lienka, pirátka, mních, sliepka, pračlovek, zvieratká z Madagaskaru, Pipi dlhá pančucha, wiking, klaun, cigánka, terorista... Svojou návštevou nás poctili aj kráľ s kráľovnou a Snehulienka a sedem trpaslíkov.
Tento rok nám síce nenapadol sneh, ale zábava bola skvelá aj tak. O pekný program s úkažkou tradícii sa postarali pán Mališka a pán Šútor. Teta Anička nám navarila sladký čajík a ako vždy skvelý Brezovský guláš.
A nakoniec veľká vďaka maskám aj nemaskám za ďalšiu krásnu sobotu na Brezovej. Už teraz sa teším na budúci rok.

                                                                                 Text: Mária Kováčová

 

1

1

1

1

1

1

1

Foto: Tinka Ťapayová

__________________________________________

pozvanka1

pozvanka2