Akcie OKST VU 2016

Aktualizácia 6. júla 2017 • kstvuherce@gmail.com

11. 6. 2016 - Hrady Slovenska - Gýmeš

 

Zapísali sa pomocou!

           

Veľkouhereckí turisti v rámci spoznávania histórie Slovenska, pokračovali v seriáli „dobíjania“ hradov výstupom na Gýmeš. Druhá júnová sobota sa niesla v znamení autobusového výletu k južným svahom pohoria Tribeč so začiatkom výstupu z malebnej dedinky Kostoľany pod Tribečom.
Žltá turistická značka priviedla 45-člennú skupinu po asi hodinovom výstupe k majestátnym zrúcaninám kedysi pyšného hradu Gýmeš. Členovia občianskeho združenia Castrum Ghymes uherčancov srdečne privítali na svojom panstve a s nadšením porozprávali o jeho bohatej histórii. A nielen to. Keďže sa na hrade usilovne pracovalo a očividne bolo treba pomôcť chlapskou silou, viacerí súci junáci z radov turistov - dobyvateľov sa pridali a pomohli presunúť a naložiť práve nájdený vzácny kamenný artefakt. Spoločnými silami sa podarilo zachrániť kus histórie. Všetkým sa dostalo milého poďakovania od kastelána hradu a zápisom v kronike združenia.
V programe výletu nechýbala návšteva Forgáčovského múzea a kaštieľa v Jelenci a exkurzia vo vinárskej spoločnosti Vinanza Vráble. Ochutnanie vín z rúk someliéra bolo príjemným spestrením programu vydareného výletu. A aký bol záver? Samozrejme so spevom pri ľúbezných tónoch harmoniky a s ponáhľaním sa domov na sledovanie futbalových majstrovstiev Európy. Veď hrajú naši!

Jún 2016

Paľo Toma

Foto z akcie:

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

____________________________________________

 

pozvanka1

pozvanka2