Akcie OKST VU 2017

Aktualizácia 6. júla 2017 • kstvuherce@gmail.com

28. 1. 2017 - Zájazd na Bielu stopu - Skalka

Po rokoch opäť na lyžiach

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Presne v roku 2013 sa pretrhla šnúra autobusových zájazdov na najmasovejšie zimné podujatie Biela stopa SNP, ktorá sa konala na Skalke pri Kremnici. Organizoval ho KST vo Veľkých Uherciach. Podujatie, ktoré oslovilo nielen lyžiarov, ale aj klasických turistov. Popri zimnom prechode hrebeňa Vtáčnika to  pre mnohých z nás bola srdcovka, veď sme sa na nej po niekoľko rokov zúčastňovali ako pretekári.
Po štyroch rokoch sa v kalendári nášho klubu opäť objavila Biela stopa. Podnetom k tomuto kroku  bola iniciatíva Kláry Špánovej, ktorá niekoľkokrát oslovila v roku 2016 výbor o znovu  zorganizovanie tejto akcie. Mnohí tomu ani nechceli veriť, že sa to podarí. Je 28 január 2017 a nebyť chrípkovej pliagy, tak na Skalku ide takmer 50-ka turistov. Dnes však všetci ako rekreační. Po vystúpení z autobusu sme sa pobrali zrealizovať svoje aktivity. Väčšina sa postavila do bielej stopy a prebehla cca 20 km cez Hostinec. Z troch zjazdoviek išla len jedna, takže táto časť výpravy bola mierne sklamaná. No a peší si určite užili štart 44. ročníka Bielej stopy či nádherné výhľady z Peknej vyhliadky na okolité zasnežené hrebene. Všetko sprevádzalo slnečné počasie.
A pre tých, ktorí majú radi nejaké tie čísla,  ponúkame umiestnenie Antona Belianského, ktorý síce štartoval pod hlavičkou  Bielej Stopy, ale jednoducho je to veľkouherečanec a náš člen, ktorému to stále výborne behá.
Sobota 50km voľne - celkovo 12 - v kategórií 3 - 3:02:41,2 hod
Nedeľa 30km klasika - celkovo 26 - v kategórií 6 - 2:11:06,2 hod
Blahoželáme.

Text, foto: Štefan Adamík

 

a

a

a

a

a

a

a

a

a

_____________________________________________

 

pozvanka