Akcie OKST VU 2017

Aktualizácia 6. júla 2017 • kstvuherce@gmail.com

18. 3. 2017 - Otvorenie turistickej sezóny

Sobotňajšie ráno 18. marca 2017 privítalo Veľké Uherce daždivým počasím, ktoré však nezabránilo takmer 30 turistom z nášho turistického oddielu, aby spoločne oficiálne otvorili novú sezónu 2017.
Po rannej telefonickej kontrole u nášho predsedu Jožka bolo jasné,
že veľkouhereckých turistov nezastaví žiadna prekážka ani počasie. A tak sa prvá časť našej skupiny stretla ráno u Jožka. Kto prišiel, neoľutoval. Každý hosť si mohol pochutiť na zdravých raňajkách z hlivy ustricovej s čerstvým chlebíkom, a aby zima nebolo, bolo aj čo naliať. Niekomu rannú kávičku, teplý čajík, inému vínko, odvážnejším aj niečo mocnejšie. O dobrú náladu sa postaral Pavol Toma a jeho fujara. A kým si naša skupina vychutnávala raňajky, Milka, Terka a Peťko už pripravovali ich novú usadlosť na Pôždole na návštevu turistov.               
Aj keď dážď neutíchal, turisti pešo vyrazili od Jožka na návštevu Pôždola. Medzitým sa na sporáku objavil veľký hrniec s pražiacou cibuľkou a ďalšími voňavými mäsovými dobrotami a kuchárske kvarteto: Anka, Štefan, Jožko a Palko začali pripravovať „kalorickú a na cholesterol bohatú odmenu“ pre tých, ktorí dorazili až do cieľa našej pôvodne plánovanej túry na Pôždole. 
Krátko po obede sa všetci turisti stretli na Pôždole, kde ich okrem zabíjačkovej pochúťky čakali aj ďalšie pripravené dobroty a najmä dobrá nálada, o ktorú sa svojím spevom a hrou na harmonikách, gitare a ozembuchu postarali muzikanti z nášho turistického oddielu. 
Nezabudli sme ani na našich Jozefov, ktorí v nedeľu oslávili sviatok svojho mena. 
Aby sme aspoň čiastočne splnili náš turistický cieľ spojený s prechádzkou po okolí Veľkých Uheriec a zároveň odľahčili svoje bruchá po výdatnej konzumácií, časť z nás využila čas, kedy prestalo pršať a vybrali sme sa na malú prechádzku k studničke nad chatovou oblasťou. Po návrate sme pokračovali v príjemnom posedení s ostatnými turistami v chatke na Pôždole.
V mene všetkých zúčastnených turistov vyjadrujem poďakovanie predsedovi Jožkovi za vynikajúce pohostenie, ako aj Milke, Terke a Peťkovi za možnosť spoločného stretnutia a návštevy u nich na Pôždole.
Vďaka patrí aj všetkým turistom, ktorí sa rozhodli stráviť spolu príjemnú, aj keď upršanú sobotu a zároveň otvoriť našu turistickú sezónu 2017.

Text, foto:  Katarína Benková

 

a

a

a

a

a

a

a

a

_____________________________________________

 

pozvanka