Akcie KST 2017

Aktualizácia 6. júla 2017 • kstvuherce@gmail.com

17. 4. 2017 - Veľká Ostrá

Blízka – Neznáma

c

Z tohto pohľadu ju poznajú všetci tí, ktorí prešli Veľkouherecký turistický chodník, alebo tí, ktorí sa počas preteku Brezovská 15-ka pod ňou na bežkách točili.

Veľká Ostrá

 Okolo Ostrej som na bicykli prešiel mnoho krát, no nikdy som si nevšimol jej odvrátenej strany a podľa zafixovanej predstavy jej tvaru som si myslel,  že je všade rovnaká. Až minule vďaka vytvorenej rúbani, ktorá vznikla  vypílením časti lesa, sa otvoril pohľad na skalnatý vrchol tohto kopca. No a to bol dôvod ísť sa tam pozrieť.
Je Veľkonočný pondelok a pekné počasie.  Slnko síce svietilo, ale bolo chladno. Bicykel nechávam pod kopcom a pomaly stúpam do kopca.  O chvíľu som v sedielku oproti Ostrej a o pár minút na jej vrchole. Naozaj perfektné miesto.

x

x

x

x

x

x

x

x

x

A čo tam možno vidieť?
Skalnatý hrebeň, ktorý pripomína Kozie chrbty, naozaj pekné kamenné more, pohľad na Penhýbel, Štiavnické vrchy a Pohronský Inovec, suché stromy naozaj zaujímavých tvarov. Pre geocaching je tam čerstvo  osadená plechová skrinka so zápisníkom samozrejme aj pre turistické návštevy.
Takže asi by sme mali porozmýšľať na nejakom peknom nedeľnom obede vo výške 745 m. n. m. –  Veď určite ste tu ešte nikdy neboli. A je to len kúsok. Veľká Ostrá.

_____________________________________________________

Podklad

Štefan Adamík