Akcie OKST VU 2017

Aktualizácia 2. januára 2018 • kstvuherce@gmail.com

26. 12. 2017 - Chodníkmi Bohuša Ulbrichta

25 vytrvalcov, ktorých neodradilo sychravé počasie, ani nezlákal televízor vo vyhriatej obývačke, 26. decembra sa stretlo pred Obecným úradom, aby sa zúčastnili tradičného, turisticky nenáročného podujatia „ Chodníkmi Bohumíra Ulbrichta.“

Predseda klubu Jožko Čmiko privítal zúčastnených. Spomenuli si na milovníka prírody, ochranára a podporovateľa turistiky Bohumíra Ulbrichta.

Zablateným chodníkom prešli okrajom Strakovej, aby pokračovali ešte zablatenejším chodníkom do Doliny. Toľkým blatom boli prekvapení, veď ešte večer pred túrou bolo primrznuté. Radosť z blata však mali najmenší. Tí vyhladávali najväčšie kaluže, v ktorých sa poriadne vyčvachtali. Radosť z toho však nemali ich mamky. Neustálim napomímaním svojich ratolestí sa prezradili, že nikdy neboli chlapcami.

Potom to namierili na lúku pod Chlnkom. Tam ich už čakala Anka, Števo a na ohni variaci punč. Tento bol pripravený podľa receptu známej protialkoholičky Vlasty. Väčšine občerstvujúcich znamenite chutil. Našli sa však aj takí, ktorým sa zdalo, že tam niečo chýba. Zdatnejším turistom sa pokúsil zmeniť chuť oslávenec Števo.

Po družnej debate, po spomínaní na rôzne udalosti, ktoré súvisia s okolím, vybrali sa na Čierny vrch a z neho sa „ skotúľali“ domov. Boli pár hodín v prírode, v dobrej spoločnosti a po dlhšom ničnerobení sa i trochu rozhýbali. Skrátka, majú pekný zážitok.

Anton Krištien

a

a

a

a

a

a

pozvanka