Akcie OKST VU 2018

Aktualizácia 14. januára 2018 • kstvuherce@gmail.com

6. 1. 2018 - Výročná členská schôdza    

 

         V sobotu, na sviatok Troch kráľov, sme naplánovali už 42. výročnú schôdzu nášho klubu. Tí zdatnejší už v toto ráno boli na Javorovom vrchu, ostatní sa na druhý deň chystali na Michalov vrch.
Do kultúrneho domu zavítalo 88 členov z celkového počtu 154 turistov. Po privítaní pani starostky a ostatných hostí, sa začalo schôdzovať. Obsiahlu správu o činnosti nám prečítal Jozef Toma a ku každému podujatiu nám Mária Kováčová na osvieženie pamäti premietla fotky. Ďalším bodom programu bola voľba nového výboru. Na naše veľké prekvapenie sa kandidovania vzdal Štefan Adamík, ktorý bol a dúfam, že naďalej aj ostane, najaktívnejším členom nášho klubu. Veď len vďaka nemu vznikol úspešný filmový festival Hory objektívom, ktorý sa premieta už 15 rokov,  nočný beh obcou i iné aktivity. Štefan, za všetko Ti ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Novou členkou výboru sa stala Vlastička Svrčková, ktorú srdečne medzi nami vítam.
Po oboznámení s finančnou situáciou v našej pokladni a  schválení plánu činnosti na rok 2018, sme si vypočuli čulú diskusiu. Nosnou témou  bola najmä naša chata na Brezovej a jej materiálno – technické vybavenie. Otázky sme si pozorne zapísali a priebežne sa ku každému bodu vyjadríme. Skôr, ako sme pogratulovali oslávencom, a to štyrom päťdesiatnikom a štyrom šesťdesiatnikom, sme na stoly priniesli varené víno, aby sa nám lepšie debatovalo. Ocenený bol i náš „dvorný“  stolár Maroš Kováč. Dostal obrovský hoblík so zapustenou becherovkou, zlatú pílu a reťaz. Maroško, nech Ti to i naďalej píli a hobľuje. Posledným bodom bolo premietnutie filmu, kde hlavným účinkujúcim bol nedávno zosnulý p. Ľubomír Rybanský a jeho dávne začiatky lezenia na Hrádku a iných lokalitách.
Pesničky v sprievode harmoniky sa niesli dlho do noci kým sa schôdza nakoniec skončila.

         Všetkým turistom želám do nového roku veľa zdravia a mnoho šťastných kilometrov.

                                                                                   Čmiko Jozef

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a