Akcie OKST VU 2022

Aktualizácia 14. júna 2021 • kstvuherce@gmail.com


20. augusta 2022:

Vysoké Tatry - Slavkovský štít

Dňa 20. augusta 2022 nám Výbor KST vo Veľkých Uherciach pripravil jednodňový autobusový výlet do Vysokých Tatier.

Tak sme sa zišli – 50 turistov, ráno o 4,00 hod na námestí vo V. Uherciach a mohli sme vyraziť na výlet. V autobuse sme si ešte podriemali, ale pred príchodom do Starého Smokovca sme ožili v očakávaní, aké počasie nám Tatry pripravia. Od počasia totiž záviselo, kde pôjdeme na túru. Ale  keďže sa zmrákalo na dážď, hmla sa prelievala, Slavkovský štít zostal len v mysli, i keď niektorí turisti išli skúsiť aj túto trasu, nakoniec im počasie  nedovolilo vystúpiť na vrchol a vrátili sa.
Niektorí vyšli na Hrebienok, k vodopádom Studeného potoka, k Rainerovej útulni a späť do S. Smokovca.
Iná partia turistov sa odviezla pozemnou lanovkou do Tatranskej Lomnice, vybehli popod lanovku na Skalnaté pleso, odtiaľ sa vyviezli lanovkou na Lomnické sedlo a späť, pokračovali smerom k Rainerovej útulni, cez vodopády na Hrebienok a do S. Smokovca. Ďalší z nás sa odviezli pozemnou lanovkou na Štrbské pleso. Odtiaľ absolvovali okruh cez Mlynickú a Furkotskú dolinu s panoramatickým výhľadom zo Soliska.
Veľká skupina turistov si urobila výlet v širokom okolí  Starého Smokovca. Navštívili nielen Hrebienok, ale aj Rainerovu útulňu, Zamkovského chatu, Bilikovú chatu, Vodopády studeného potoka...

Sme radi, že sa nám po koronových rokoch podarilo uskutočniť autobusový zájazd. Konečne sme si užili turistiku, ako sa patrí. Aj keď počasie bolo mierne daždivé, náladu nám nepokazilo.

Bolo milým prekvapením vidieť medzi nami aj dlhoročných turistov, ktorí na turistiky prestali chodiť kvôli zdraviu, alebo korone. Dúfam, že si výlet užili, boli spokojní a nabudúce ich znova uvidíme. Už teraz sa na nich tešíme.

Text I.T.