Akcie OKST VU 2023

Aktualizácia 14. júna 2021 • kstvuherce@gmail.com


26. decembra. 2023 - Chodníkmi Bohuša Ulbrichta


    26. december je v našom klubovom kalendári už tradične venovaný turistickej vychádzke „Chodníkmi Bohuša Ulbrichta“. Aj keď to pred Štedrým dňom vyzeralo na biele vianočné sviatky, druhý sviatok vianočný s teplotou 8 stupňov nad nulou a slniečko na oblohe priamo vyzývali na malé rozhýbanie po sviatočnom hodovaní. Cieľom našej trasy bola chata „Anton“ nad Osadou Fatinov.

         Zraz turistov pred Obecným úradom o 10.00 h. bol ideálny aj pre tých, ktorí si cez sviatky radi dlhšie poleňošia v posteli. Tento rok sme si trasu našej vychádzky mierne zľahčili a namiesto stúpania horským terénom sme uprednostnili uzatvorenú novú asfaltovú cestu až do Osady Fatinov. Po asi hodine a pol miernej chôdze turisti postupne po malých skupinkách došli do rodinnej chaty „Anton“, kde už čakal domáci pán Luboš Toma aj s predsedom klubu Jožkom. Pre všetkých turistov bol pripravený voňavý vianočný punč,
ktorý nám navarila Vlasta a na chrbte na bicykli do chaty vyniesol predseda Jožko.
Na stole sa ako prvé objavili sladké dobroty od Janky Čmikovej a Evky Nechalovej a postupne sa stôl preplnil veľkým množstvom koláčikov a rôznych slaných pochúťok, ktoré naši výletníci vytiahli zo svojich ruksakov. Popri všetkých sviatočných zákuskoch sme neodolali ani pečeným klobáskam od predsedu Jožka, a tiež opečenej slaninke. O hudobnú zábavu sa so svojou nerozlučnou gitarou postaral Jožko Bartolen a do rytmu mu s ozembuchom pomáhal aj druhý Jožko Toma. Ozembuch nám pripomenul aj Pavla Tomu, ktorý bol s nami na rodinnej chate prítomný v našich spoločných spomienkach. Keďže v tento sviatočný deň slávia svoje meno všetci Štefanovia, spoločne sme zdvihli pohárik „na zdravie“ aj na nášmu Štefanovi Adamíkovi.

         Naša približne 30 členná skupina zotrvala na chate v dobrej nálade, spoločných rozhovoroch a v príjemnom počasí takmer dve hodiny. Späť do dediny sme sa vrátili po malých skupinkách popri Drahožici a priehrade.

 

K. Benková