Akcie OKST VU 2023

Aktualizácia 14. júna 2021 • kstvuherce@gmail.com

18. marca. 2023 - Zahájenie turistickej sezóny
Veľká Ostrá

   V sobotu 18. 3. 2023 uhereckí turisti zahájili turistickú sezónu v novom roku 2023. Trasa bola naplánovaná z Penhýbľa, cez Veľkú Ostrú, Brezovú a popri Uhereckej priehrade späť do Veľkých Uheriec.
Tak sme sa zišli o 9,00 hod. pred Obecným úradom vo V. Uherciach, všetci s úsmevom, radi, že sa po dlhej zime opäť stretávame. Tu nás čakal autobus, ktorý nás vyviezol na rázcestie pri Penhýbli. Odtiaľ sme sa vybrali po lúkach na Veľká Ostrú, ktorá preverila našu kondíciu. Trošku sme fučali, ale decká zo školy to vybehli s ľahkosťou, tak sme sa nedali zahanbiť ani my. Na V. Ostrej sme sa trochu napapali, pokochali výhľadmi a vybrali sa smerom na Brezovú. Po ceste sa niektorí zastavili na Dobrolíne, kde kvitne v tomto období chránený kvet – poniklec. A potom na chatu, kde nám náš predseda Jojo Čmiko navaril vynikajúcu kapustnicu s občerstvením. Chutila náramne skvelo a veľmi dobre nám po túre padla na chuť. Postupne všetci poodchádzali domov, tak sme poupratovali a vybrali sa cez Bencleje, Belaneje, Poždol, okolo Uhereckej priehrady až k Obecnému úradu do V. Uheriec.
Bola to pekne strávená, slnečná sobota. Všetkých nás potešilo, že sa k nám pridali aj mladí turisti s pani učiteľkami zo školy vo V. Uherciach.

text I.T.